Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studenter på Software Engineering and Management

Linda Nilsson

Linda NilssonLinda Nilsson avslutade kandidatutbildningen i Software Engineering & Management 2009.

Innan universitetsstudierna pluggade Linda på IT-gymnasiet i Göteborg, men hade också hunnit med att jobba lite samt att läsa idrottspsykologi i Halmstad. Att hon kom tillbaka till IT-området hade lika mycket med intresse att göra, som med att hon ville ha ett jobb efter studierna.

Linda är nöjd med sin utbildning inom Software Engineering & Management, både med klasskänslan och den goda sammanhållningen i gruppen, men också med de projektorienterade studierna.

- Projektarbetena på SEM-utbildningen har fördelen att man kan fördjupa sig inom det man har intresse av. Det är bara du själv som sätter gränserna för hur mycket du vill lära dig och hur mycket arbete du vill lägga ner. Självklart är detta också en nackdel, då du kan lägga ner för mycket tid och energi på ett projekt.

Linda anser att hon på grund av de projektorienterade studierna på Software Engineering & Management har en bättre helhetssyn på projektarbeten och att hon är väl rustad för arbetsmarknaden.
I framtiden vill hon gärna jobba med programmering eller programvaruutveckling. Just nu läser Linda en masterutbildning i Computer Science, men det var inte självklart att hon skulle läsa vidare på den nivån. Tvärtom påstår hon.

- Men det var så roligt att plugga, förklarar Linda. Jag insåg att det fanns så många områden att lära mig mer om.

Hon tror inte nödvändigtvis att det blir lättare att få jobb efter en master jämfört med efter en kandidat, de flesta av hennes före detta klasskamrater har redan fått jobb – trots lågkonjunktur och hög arbetslöshet bland ungdomar. Hon tror däremot att hon kan ha chans på andra tjänster med en högre examen.

- Det är en fördel att ha testat arbetslivet inom sitt utbildningsområde och på så sätt ha förankrat utbildningen innan man läser vidare tror Linda, som menar att man får ut mer av mastersstudierna på det viset. Själv har hon arbetat på Ericsson under två somrar och även genomfört sitt examensarbete* på kandidatnivå där och på så sätt prövat på arbetslivet.

Intervju och foto: Linda Winstedt

 

* Examensarbetet som Linda Nilsson skrev tillsammans med Anne-Katrin Krolovitsch tilldelades 2009-års BEST Runner-up stipendium på 20 000 kronor. Arbetet "3D Visualization for Model Comprehension - A Case Study Conducted at Ericsson AB” bedömdes av juryn vara av praktisk relevans för modelldriven programmering.

Sidansvarig: Anneli Andersson|Sidan uppdaterades: 2011-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?