Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lars Paretos resestipendium

Lars Paretos resestipendium har inrättats för att ge studenter vid Institutionen för data- och informationsteknik möjlighet att besöka akademiska institutioner för att presentera eget forskningsarbete. Det kan till exempel handla om ett examensarbete som har skrivits om till en artikel och blivit accepterad till en internationell konferens.

Instruktioner för ansökan.

Lars Pareto var civilingenjör med examen i datateknik från Chalmers tekniska högskola 1992. Han disputerade år 2000 vid institutionen för data- och informationsteknik, med avhandlingen "Types for crash prevention". Lars var en energisk och inspirerande person och framgångsrik forskare, som med sin stora passion för utbildning och projektbaserad pedagogik blev mycket omtyckt bland sina studenter.

Lars satte sin prägel på de internationella programmen inom Software Engineering and Management, där han under det som blev hans sista år också var programansvarig för kandidatprogrammet. Lars avled hastigt 2013, bara ett par veckor efter att han tilldelats IT-fakultetens pedagogiska pris. Under promotionshögtiden vid Göteborgs universitet i oktober samma år erhöll Lars Pareto priset postumt.

 

 

Här finns en lista över samtliga stipendiater.

Sidansvarig: Anneli Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?