Webbkarta

Kuggen Medialab: visualisering, filmredigering och ljudredigering

Kuggen Medialab är ett ljud- och videolabb tillgängligt för anställda vid Chalmers och Göteborgs universitet. Labbet är ett komplement till Gothenburg Knowledge Lab och en del av satsningen på visualisering vid båda lärosätena.

Kuggen Medialab är till för produktion och redigering av ljud och bild. Labbet har kamera- och ljudutrustning för inspelning av exempelvis föreläsningar, intervjuer, fokusgrupper och mycket annat. Rummet är väl ljudisolerat och ljuddämpat och lämpar sig därför bra för ljudinspelningar av till exempel intervjuer och berättarröster. Det finns avancerade program för 2D och 3D-animation (Maya, After Effects och Flash). Labbet har även program för efterproduktion av både ljud och bild (Premiere), och för dvd-authoring i Adobe Encore.

Utrustningen är lämpad både för analys av ljud- och bildmaterial och för redigering av färdiga presentationer och filmer.

Kuggen Medialab är en fortsättning på det tidigare videolabb som funnits i flera former sedan 1999, först som en del av Chalmers Medialab, sedan på Centrum för Kompetens och Kunskapsbildning i högre utbildning, CKK.

Här är några de många forskningsprojekt och populärvetenskapliga produktioner som vi arbetat eller arbetar med:

  • Rymdlust – en interaktiv, 3D-animerad vetenskapsdokumentär för Universeum
  • Solen, månen och den röda planeten – visualiseringar för en av Utbildningsradions TV-serier för barn och ungdomar
  • Via Tecta – interaktiv visualisering av arkeologiska rekonstruktioner av ett romerskt tempel, på uppdrag av Svenska Institutet i Rom
  • BioHOPE – ett virtuellt kemiskt labb utvecklat tillsammans med Stanford University
  • Inside qualitative research – en metodfilm om kvalitativ forskning och analys, beställd av PIL-enheten
  • Video essäer för Audiovisual Thinking, den första akademiska journalen för akademiska video essäer
  • The Answer – en gestaltning av svårigheterna med att visualisera osäkerheter och komplexa samband inom hållbar utveckling, finansierad av Adlerbertska Stiftelsen
  • Infrastruktur och grafiska gränssnitt för e-learningapplikationer – pedagogiskt utvecklingsprojekt tillsammans med ITS på Göteborgs universitet
     

Syftet med Kuggen Medialab är att erbjuda stöd till den forskning, undervisning och populärvetenskapliga verksamhet som bedrivs på institutionen.

För att få en bra nyttjandegrad och en grogrund för tvärvetenskapligt samarbete inom Chalmers och Göteborgs universitet är labbet även öppet för anställda vid andra institutioner.

Är du intresserad av att använda Kuggen Medialab, kontakta Thommy Eriksson

Kuggen Medialab är placerat på plan 3 i Kuggen på Lindholmen. Karta

Mer om

KUGGEN MEDIALAB

...på facebook

...på twitter 

VISUALISERING FRÅN MEDIALABBET

Nebula Plus

Blackglass

Attitude rockets

Kuggen Medialab är väl utrustat för att jobba med ljud och bild. Ovanstående är exempel från tidigare eller pågående projekt.

Sidansvarig: Simon Ungman Hain|Sidan uppdaterades: 2017-04-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vad är kakor?