Från årets Avslutningsceremoni

Nyhet: 2018-06-26

Aida Hadzic kramar sina studenter på systemvetenskapligt programDen fjärde juni gick årets upplaga av IT-fakultetens avslutningsceremoni av stapeln i universitetets pampiga aula.

Ett soligt, somrigt och uppsluppet event med många tal, fanfarer, rosor, kramar, avsked och mycket musik. Pedagogiskt pris delades ut till årets pristagare Richard Johansson och Johan Lundin och det blev också diplom till alla IT-fakultetens studentambassadörer.

Gustaf Lindblad var årets konferencier och prodekan Dick Stenmark stod för välgångstal och utdelande av utmärkelser. IT-sektionens kårordförande Ludvid Lindblom och de båda pristagarna höll också tal, tillsammans med IT-fakultetens alla programansvariga som önskade sina studenter ett stort lycka till. Linda Skogholm Band och duon Kristian Hvitfeldt och Johan Holmberg spelade, där Kristian och Johan (som i år själv skulle upp på scen som avgångsstudent) också stod för fanfarerna.

Här finns foton från IT-fakultetens avslutningsceremoni! Länk till fotona i GUbox

• Från årets Avslutningsceremoni

[2018-06-26] Här finns foton från IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula!

• Regeringen satsar 40 miljoner kronor på vidareutbildning inom AI

[2018-06-18] Behovet av fördjupade kunskaper om artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i det övriga samhället. Regeringen gör därför en särskild satsning på högskoleutbildning inom AI som också ska främja det livslånga lärandet.

• Inbjudan till workshop: #AI@GU

[2018-06-12] Det finns ett starkt samhällsbehov av forskning och utbildning kopplat till frågor om artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet vill bidra med sin kunskap, stärka och utveckla detta område. Lärare/forskare och doktorander med intresse för AI välkomnas till en intern workshop kring denna satsning.

• Richard Johansson och Johan Lundin pedagogiska pristagare 2018

[2018-06-05] Richard Johansson och Johan Lundin fick ta emot IT-fakultetens pedagogiska pris under den stora Avslutningsceremonin i universitetets aula.

• Internationellt ledande samverkansmiljö för AI placeras i Göteborg

[2018-05-16] I dag, den 16 maj, lanserade digitaliseringsminister Peter Eriksson en internationellt ledande samverkansmiljö för artificiell intelligens (AI) - Data Factory & Arena. Arenan kommer att etableras i Göteborg på Lindholmen Science Park. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)