• Distinguished paper answers the question of granularity

[2019-03-04] A method to bridge the gap between different information flow control approaches, bringing us one step closer to building secure software systems. This groundbreaking result, that answers a long-standing open question in the security community, won a distinguished paper award at the Symposium on Principles of Programming Languages (POPL 2019) in Cascais, Portugal.

• Unikt samarbete för framtidens diagnostik av svåra infektionssjukdomar

[2019-02-27] Den 20-21 mars hålls konferensen Engineering Health som lyfter upp forskningssamarbeten mellan Sahlgrenska Akademin, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Chalmers. Lars Magnus Andersson, verksamhetschef och överläkare på Infektion på SU och Robert Feldt, professor vid Data- och informationsteknik på Chalmers kommer tillsammans hålla en presentation om sitt gemensamma forskningsprojekt. De har en vision om att stödja och förbättra behandling av svåra och svårdiagnostiserade infektionssjukdomar där patienterna är inlagda på sjukhus och behandlas över tid.

• IT-studenter är högvilt - rapport från mässan Gösta

[2019-02-26] Teknikutvecklingen har gjort konkurrensen om den digitala kompetensen knivskarp. Dagens industri besökte IT-studenternas arbetsmarknadsdag Gösta i Göteborg för att se hur företagen jagar framtidens talanger.

• Deras matematiska bevis leder till säkrare programvara

[2019-02-19] Självkörande bilar, bank-appar och pacemakers. Vårt dagliga liv är allt mer beroende av mjukvara, men hur kan vi säkerställa att mjukvaran fungerar felfritt? Magnus Myreen och hans forskare på institutionen för Data- och informationsteknik bevisar riktigheten i program.

• Robots are becoming classroom tutors. But will they make the grade?

[2019-02-15] "Mechanical mentors try to find their place as teacher's helper". Article in Science news with reference to research by Sofia Serholt, Interaction Design, Department of Computer Science and Engineering.