• Forskningsprojekt: En framtid med "sociala drönare"

[2019-09-12] Drönare förväntas bli ett allt vanligare redskap i vår vardag. I ett nytt forskningsprojekt kommer forskare från institutionen för data- och informationsteknik att undersöka hur sociala drönare bäst ska användas och regleras för att gynna enskilda individer och samhället i stort.

• Hållbarhet och mänsklighet i fokus på C&SE Hackathon 2019

[2019-06-24] Mellan 10 och 12 maj deltog 33 studenter i Computer & Software Engineering (C&SE) Hackathon 2019. Lag bestående av studenter från bland annat programmen Software Engineering and Management, Computer Science, och Applied Data Science samarbetade med organisationer som Ericsson, OpenHack och Västtrafik för att utveckla lösningar på temat "hållbara och smarta städer" och "koda för mänskligheten".

• Både högtidligt och personligt på IT-fakultetens avslutningsceremoni

[2019-06-14] IT-fakultetens avslutningsceremoni för årets avgångsstudenter gick av stapeln i universitetets aula - det blev personligt, uppsluppet och högtidligt med ett hav av finklädda studenter, släkt och vänner.

• Johan Magnusson och Francisco Gomes är IT-fakultetens pedagogiska pristagare 2019!

[2019-06-14] Johan Magnusson och Francisco Gomes de Oliveira Neto blev årets mottagare av IT-fakultetens pedagogiska pris.

• Utreder trafiksäkerhet med automatiserade fordon

[2019-05-29] Hur kan vi låta bilen köra själv? Det finns en rad obesvarade frågor kring autonoma fordon. EU satsar därför 43 miljoner på forskning inom området. Chalmers har fått förtroendet att koordinera Marie Curie-projektet.