• Från årets Avslutningsceremoni

[2018-06-26] Här finns foton från IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula!

• Regeringen satsar 40 miljoner kronor på vidareutbildning inom AI

[2018-06-18] Behovet av fördjupade kunskaper om artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i det övriga samhället. Regeringen gör därför en särskild satsning på högskoleutbildning inom AI som också ska främja det livslånga lärandet.

• Inbjudan till workshop: #AI@GU

[2018-06-12] Det finns ett starkt samhällsbehov av forskning och utbildning kopplat till frågor om artificiell intelligens (AI). Göteborgs universitet vill bidra med sin kunskap, stärka och utveckla detta område. Lärare/forskare och doktorander med intresse för AI välkomnas till en intern workshop kring denna satsning.

• Richard Johansson och Johan Lundin pedagogiska pristagare 2018

[2018-06-05] Richard Johansson och Johan Lundin fick ta emot IT-fakultetens pedagogiska pris under den stora Avslutningsceremonin i universitetets aula.

• Internationellt ledande samverkansmiljö för AI placeras i Göteborg

[2018-05-16] I dag, den 16 maj, lanserade digitaliseringsminister Peter Eriksson en internationellt ledande samverkansmiljö för artificiell intelligens (AI) - Data Factory & Arena. Arenan kommer att etableras i Göteborg på Lindholmen Science Park. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)