• Ytterligare 20 miljoner till vidareutbildning inom AI

[2019-05-09] Behovet av fördjupade kunskaper inom artificiell intelligens (AI) är stort på arbetsmarknaden och i samhället. Regeringen satsar nu ytterligare 20 miljoner på högskoleutbildning inom AI. Satsningen ska också främja det livslånga lärandet. (Pressmeddelande från Regeringskansliet)

• Studentintervju, masterprogrammet Game Design & Technology

[2019-04-11] Marek Cernák från Slovakien är förstaårsstudent på det nystartade masterprogrammet Game Design & Technology. (Intervjun är på engelska)

• Student tog hem miljöpris på Hack for Sweden 2019

[2019-04-10] Att sammanlänka miljöutmaningen med vår egen bakgård genom en lärorik grundvatten-app. Det var idén som gav Adelric Wong and hans lag priset "Green Award" på Hack for Sweden 2019 i Stockholm den 4-6 april.

• Distinguished paper answers the question of granularity

[2019-03-04] A method to bridge the gap between different information flow control approaches, bringing us one step closer to building secure software systems. This groundbreaking result, that answers a long-standing open question in the security community, won a distinguished paper award at the Symposium on Principles of Programming Languages (POPL 2019) in Cascais, Portugal.

• Unikt samarbete för framtidens diagnostik av svåra infektionssjukdomar

[2019-02-27] Den 20-21 mars hålls konferensen Engineering Health som lyfter upp forskningssamarbeten mellan Sahlgrenska Akademin, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Chalmers. Lars Magnus Andersson, verksamhetschef och överläkare på Infektion på SU och Robert Feldt, professor vid Data- och informationsteknik på Chalmers kommer tillsammans hålla en presentation om sitt gemensamma forskningsprojekt. De har en vision om att stödja och förbättra behandling av svåra och svårdiagnostiserade infektionssjukdomar där patienterna är inlagda på sjukhus och behandlas över tid.