• Om processen kring mjukvaruutveckling - intervju med Rodi Jolak

[2020-02-14] Rodi Jolak från Syrien är doktorand inom Software Engineering och hans forskningsfokus handlar om att förstå hur mjukvaruarkitekter kommunicerar och samarbetar under processen med att utveckla ny mjukvara. Vilka är mjukvaruarkitekternas utmaningar och behov - och vad kan det finnas för lösningar för att understödja processen?

• Thorsten Berger tilldelas Wallenberg Academy Fellow!

[2019-12-03] Thorsten Berger tilldelas Wallenberg Academy Fellow för sitt arbete med versionshantering inom mjukvaruutveckling.

• AI i framtida prehospital vård

[2019-11-25] Samverkanskonferensen "AI in Prehospital care" spred kunskap om hur artificiell intelligens kan användas inom prehospital sjukvård. Bengt Arne Sjöqvist och Hanna Maurin Söderholm från PICTA pratade bl a om hur man kan öka precisionen i den prehospitala bedömningen av misstänkta sepsispatienter med hjälp av AI.

• Studenter från CSE visar det osynliga på Universeum

[2019-11-21] 60 studenter från två av CSE:s masterpgrogram visade upp sina projekt för 4500 besökare på Universeum under utställningen "Showing the Invisible" den 25-26 oktober 2019.

• Många idéer kring hållbarhet under IT-fakultetens Act! Sustainable-dag

[2019-11-08] Många intressanta idéer dök upp under Act! Sustainable-veckan. IT-fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten ansvarade för torsdagens programpunkter.