• AI-agenter kan lära sig att kommunicera effektivt

[2020-07-15] Forskare från Göteborgs universitet och Chalmers presenterar en metod för att studera hur språk utvecklas som ett effektivt verktyg för att beskriva mentala bilder. I en ny studie visar de att så kallade artificiella agenter på egen hand kan lära sig att kommunicera på ett artificiellt språk som liknar mänskligt språk. Resultaten har publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLOS ONE.

• Grattis Thommy Eriksson till IT-fakultetens pedagogiska pris 2020!

[2020-05-28] IT-fakultetens pedagogiska pris 2020 går till Thommy Eriksson, avdelningen för interaktionsdesign, institutionen för data- och informationsteknik. Thommy får priset för sina pedagogiska gärningar inom masterprogrammet Game Design & Technology och kursen Digital movie-making, samt sitt mångåriga arbete med övergången till digitalt lärande.

• Så känner du igen översättningssvenska (P1)

[2020-05-26] Varje dag möts vi av översatta texter. Risken är stor att de är skrivna på översättningssvenska. Programmet "Språket" i P1 med språkvetare Henrik Rosenkvist, professor i nordiska språk vid Göteborgs universitet, Aarne Ranta, professor vid institutionen för data- och informationsteknik, och Alexander Katourgi, översättare.

• Tre nya sommarkurser 2020!

[2020-05-15] Institutionen för data- och informationsteknik har skapat tre helt nya sommarkurser för 2020: Introduktion till programmering i Python (7,5 hp), Design Fiction - how to read, create and use it (4 hp), och Software Engineering for AI Systems (7,5 hp). Samtliga kurser ges på distans. Kursstart 22 juni.

• Professor Moshe Y. Vardi har utnämnts till ny hedersdoktor

[2020-04-23] Moshe Y. Vardi, professor vid Rice University i Texas, har utnämnts till ny hedersdoktor vid IT-fakulteten för 2020.