Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IT-fakultetens avslutningsceremoni gick av stapeln

Nyhet: 2015-06-12

IT-fakultetens traditionsenliga avslutningsceremoni hölls i universitetets aula den 10 juni. Det blev mycket folk, mycket blommor och många tal.

William Michael Nsubuga...och vädret var vackert som det alltid verkar vara under denna ceremoni. Solen föll in genom fönstren och gav den speciella känslan av förväntan och sommar i antågande. Dagens konferencier var en mycket glad och energisk William Michael Nsubuga. Prodekanus Dick Stenmark

Prodekanus Dick Stenmark, dagen till ära iförd dekankappa, var först ut med att hålla tal, vilket handlade om vikten av att alltid ta chansen att utvecklas, att arbetslivet innebär många möjligheter att byta spår och hitta nya utmaningar. Prodekanus välkomnade också studenterna tillbaka om de skulle bli sugna på att förkovra sig och införskaffa ytterligare kompetens: "We will be here".

IT-sektionens kårordförande Michal Maciej Dzienis höll ett poetiskt tal om att utnyttja sin inneboende potential, vilket följdes av en lång rad inspirerande tal av programansvariga och studenter där man tackade för tiden som gått och för ett ömsesidigt utbyte av kunskaper studenter och lärare emellan.Master in Communication

Under eftermiddagens masterceremoni talade också Årets alumn Catarina Coquand, nu dekan för Teknik och samhälle vid Malmö högskola. Därefter var det dags för utdelning av IT-fakultetens pedagogiska pris, som i år i hård konkurrens tillföll Mattias von Feilitzen vid institutionen för tillämpad IT.

Klas Nilsson och Kristian HvitfeldtBåde före, under och efter ceremonierna fanns – liksom varje år – musikerna Klas Nilsson och Kristian Hvitfeldt på plats som stämningsförhöjare med fanfarer och sommarmusik. I år bestod de extrainbjudna musikerna av trion Kaliber från Världsmusikprogrammet vid Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs universitet, vilka presenterade finstämd musik i folkton.

Kaliber

 

 

 

 

 

 

Ni studenter som var med under ceremonin: De foton som togs på scenen av era respektive klasser kommer troligen att läggas ut på Flickr under juni månad. Kontakta din studieexpedition om du är intresserad av att ta del av fotona!

 

AV:

Artikeln publicerades först på: itufak.gu.se

Nyheter

 • IT-studenter bidrar till hållbara maritima transporter

  [2017-06-02] Studenter på kursen Software Engineering Project demonstrerar bidrag till projektet "PortCDM" för aktörer inom Göteborgs Hamn.

 • Imed Hammouda har tilldelats IT-fakultetens pedagogiska pris

  [2017-05-10] Imed Hammouda, programansvarig för det internationella kandidatprogrammet Software Engineering and Management, tilldelas IT-fakultetens pedagogiska pris för 2017. Imed får motta priset under IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula den 7:e juni.

 • Sök uppsatsstipendium inom Sök och Findability

  [2017-03-20] Behöriga att söka medel ur fonden "Till Henrik Strindbergs minne" är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå.

 • Ny forskningsmiljö för cyberfysiska system

  [2017-03-15] Förutsättningarna för att testa datorsystem för självkörande fordon och andra cyberfysiska system kan snart komma att förbättras. Med anslag från Vetenskapsrådet planeras en ny, unik, forskningsmiljö för testning. Bakom projektet ligger forskare från två institutioner på Chalmers, tillsammans med kollegor i Kalifornien och Paris, samt vid Volvo Cars.

 • Radio P4 Göteborg: Studenter tar plats i självkörande bilar

  [2017-01-12] I framtiden ska studenterna i Göteborg kunna åka i en förarlös bil mellan de olika campusområdena. Det är i alla fall ambitionerna i ett nytt projekt som Göteborgs universitet har i samarbete med Chalmers och flera företag.

Fler nyheter

Sidansvarig: Anneli Andersson|Sidan uppdaterades: 2013-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?