Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Imed Hammouda har tilldelats IT-fakultetens pedagogiska pris

Nyhet: 2017-05-08

Imed Hammouda, programansvarig för det internationella kandidatprogrammet Software Engineering and Management, tilldelas IT-fakultetens pedagogiska pris för 2017.

Motiveringen lyder:

Imed Hammouda

"Imed Hammouda har på många innovativa sätt bidragit till vidareutvecklingen av det internationella kandidatprogrammet Software Engineering and Management, vars kännetecken är problembaserat lärande. Imed har arbetat brett med att säkerställa utbildningens kvalitet och har genom sin stora synlighet som programansvarig arbetat aktivt med feedback från studenter och lärare. Imed har skapat en trygg och inkluderande inlärningsmiljö baserad på respekt, där miljön samtidigt speglar dynamiken i verkliga industriprojekt.

Imed har också arbetat med nya pedagogiska idéer i nära samarbete med såväl kollegor som med personer utanför institutionen, vilket bland annat resulterat i den forskningsartikel som fick utmärkelsen Best Paper Award inom Software Engineering and Education på ICSE 2016."

Tre nomineringar till IT-fakultetens pedagogiska pris 2017 har inkommit. En beredningsgrupp bestående av viceprefekterna för grundutbildningen har fått i uppdrag att lämna förslag till IT-fakultetens prefektråd och styrelse, där valet slutligen föll på Imed Hammouda.

Imed kommer att få motta priset under IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula den 7:e juni 2017.

 

AV:

Artikeln publicerades först på: itufak.gu.se

Nyheter

 • IT-studenter bidrar till hållbara maritima transporter

  [2017-06-02] Studenter på kursen Software Engineering Project demonstrerar bidrag till projektet "PortCDM" för aktörer inom Göteborgs Hamn.

 • Imed Hammouda har tilldelats IT-fakultetens pedagogiska pris

  [2017-05-10] Imed Hammouda, programansvarig för det internationella kandidatprogrammet Software Engineering and Management, tilldelas IT-fakultetens pedagogiska pris för 2017. Imed får motta priset under IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula den 7:e juni.

 • Sök uppsatsstipendium inom Sök och Findability

  [2017-03-20] Behöriga att söka medel ur fonden "Till Henrik Strindbergs minne" är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå.

 • Ny forskningsmiljö för cyberfysiska system

  [2017-03-15] Förutsättningarna för att testa datorsystem för självkörande fordon och andra cyberfysiska system kan snart komma att förbättras. Med anslag från Vetenskapsrådet planeras en ny, unik, forskningsmiljö för testning. Bakom projektet ligger forskare från två institutioner på Chalmers, tillsammans med kollegor i Kalifornien och Paris, samt vid Volvo Cars.

 • Radio P4 Göteborg: Studenter tar plats i självkörande bilar

  [2017-01-12] I framtiden ska studenterna i Göteborg kunna åka i en förarlös bil mellan de olika campusområdena. Det är i alla fall ambitionerna i ett nytt projekt som Göteborgs universitet har i samarbete med Chalmers och flera företag.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Anneli Andersson|Sidan uppdaterades: 2013-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cse.gu.se/aktuellt//imed-hammouda-har-tilldelats-it-fakultetens-pedagogiska-pris.cid1462720
Utskriftsdatum: 2017-10-18