Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Catarina Coquand blir Årets alumn vid IT-fakulteten

Nyhet: 2015-06-09

Catarina Coquand, dekan för fakulteten för teknik och samhälle vid Malmö högskola, har utsetts till Årets alumn vid IT-fakulteten vid Göteborgs universitet.

Catarina Coquand är alumn från en föregångare till Datavetenskapligt program vid Göteborgs universitet, det som då hette Matematikerprogrammet med datavetenskaplig inriktning. Catarina har även sin doktorsexamen i datalogi från universitetet.

Motiveringen för utmärkelsen:Catarina Coquand

"Catarina Coquand tilldelas utmärkelsen Årets Alumn 2015 för sitt arbete med ledarskap och pedagogisk utveckling inom IT-området i Göteborg. Som ledare för ett femårigt projekt har hon utvecklat civilingenjörsprogrammet i informationsteknik, IT-programmet, vid Chalmers tekniska högskola. I denna roll och senare som engagerad prefekt på institutionen för data- och informationsteknik, har Catarina Coquand medverkat till att sätta ämnesområden som software engineering och interaktionsdesign på den akademiska kartan i Göteborg."

Utmärkelsen kommer att delas ut vid IT-fakultetens Avslutningsceremoni, 10 juni 2015.

 

AV:

Artikeln publicerades först på: itufak.gu.se

Nyheter

 • IT-studenter bidrar till hållbara maritima transporter

  [2017-06-02] Studenter på kursen Software Engineering Project demonstrerar bidrag till projektet "PortCDM" för aktörer inom Göteborgs Hamn.

 • Imed Hammouda har tilldelats IT-fakultetens pedagogiska pris

  [2017-05-10] Imed Hammouda, programansvarig för det internationella kandidatprogrammet Software Engineering and Management, tilldelas IT-fakultetens pedagogiska pris för 2017. Imed får motta priset under IT-fakultetens avslutningsceremoni i universitetets aula den 7:e juni.

 • Sök uppsatsstipendium inom Sök och Findability

  [2017-03-20] Behöriga att söka medel ur fonden "Till Henrik Strindbergs minne" är studenter som studerar på något av IT-fakultetens program och är i färd med att skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå.

 • Ny forskningsmiljö för cyberfysiska system

  [2017-03-15] Förutsättningarna för att testa datorsystem för självkörande fordon och andra cyberfysiska system kan snart komma att förbättras. Med anslag från Vetenskapsrådet planeras en ny, unik, forskningsmiljö för testning. Bakom projektet ligger forskare från två institutioner på Chalmers, tillsammans med kollegor i Kalifornien och Paris, samt vid Volvo Cars.

 • Radio P4 Göteborg: Studenter tar plats i självkörande bilar

  [2017-01-12] I framtiden ska studenterna i Göteborg kunna åka i en förarlös bil mellan de olika campusområdena. Det är i alla fall ambitionerna i ett nytt projekt som Göteborgs universitet har i samarbete med Chalmers och flera företag.

Fler nyheter

Sidansvarig: Anneli Andersson|Sidan uppdaterades: 2013-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?